Veegactie

Een stralende zaterdag, warm weer! Er waren opnieuw veel bewoners op de been om afval op te ruimen, deze keer samen met een aantal bewoners van het Poortgebouw.

Er werden weer ontelbare sigaretpeuken verwijderd en er zijn foto’s gemaakt van de woekerende heg aan de Louis Pregerkade. De foto’s zijn naar de gemeente opgestuurd via de BuitenBeter app en na het weekend kwam het bericht dat de heg binnenkort door de gemeente gesnoeid zal worden. Dat werkt dus echt, die app!

De fietsenstalling bij het Poortgebouw is van vuil en bladeren ontdaan en de rozen zijn gesnoeid. Na ongeveer een uur werken met z’n allen was het tijd om koffie te gaan drinken in het Poortgebouw. Er was afgesproken dat het Poortgebouw voor de koffie zou zorgen en wij, de bewonersvereniging, voor gebak. Na het uur waren de mensen van het Poortgebouw nog heel druk in de weer, na het koffie-drinken zijn ze doorgegaan met de werkzaamheden.

Het is altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen, dus het was een geanimeerde bijeenkomst. We hebben geleerd dat de circus opleiding, van Codarts (conservatorium /dansacademie Rotterdam) één van de beste in Europa is. Meerdere, vaak buitenlandse studenten, wonen in het Poortgebouw en de praktische lessen worden gegeven in de Fenixloods op Katendrecht.

Het was een zeer geslaagde Opzoomerdag waarbij wij de bewoners van het Poortgebouw op een andere manier hebbenleren kennen. Ook de Poortgebouw-bewoners gaven aan dat het heel leuk was om samen iets te ondernemen wat bijdraagt aan een betere omgeving.

We bedanken de bewoners van het Poortgebouw voor het gebruik van hun koffieruimte en de zeer goede koffie die ze schonken.