De nieuwe ‘bagelbaas’

Interview –

Op een rustige maandagochtend praat ik, Kirsten van Lom (KvL) met Ingrid van den Brink (IvdB), de nieuwe ‘bagelbaas’ van Bagels & Beans.

KvL: ’Sinds wanneer werk je hier?’

IvdB: ‘Ik ben hier in februari als bagelbaas begonnen en doe dit samen met mijn vriend. Hij regelt de financiën, ik alles op de vloer. Dit bedrijf heeft me altijd aangetrokken. De sfeer en de rust als je hier binnenkomt vind ik prettig en daarnaast zijn er natuurlijk de biologische, fair trade producten. De koffiebonen bijvoorbeeld komen van een kleinschalige familieplantage in Panama.
Een eigen Bagels & Beans, dat bleef altijd in mijn achterhoofd. En toen was daar de mogelijkheid op de Stieltjesstraat! Het is hard werken, lange dagen, maar het is wel heel erg leuk om er je eigen stempel op te drukken.’

KvL: ‘Kende je deze buurt?’

IvdB: ‘Nee, ik kom van de andere kant van de rivier. Ik was blij verrast dat het zo leuk is, niet alleen hier aan het water maar ook verderop, richting Vuurplaat. Leuke huizen, rust, groen voor de kinderen om te spelen en toch dicht bij het centrum.’

KvL: ‘Wat voor klanten komen hier?’

IvdB: ‘Mensen uit de buurt, soms met kinderen, maar ook veel werknemers van Deloitte, het gerechtsgebouw en de belastingen. Zzp’ers zitten hier te werken. Dat laatste zal misschien minder worden als de plannen van het Entrepotgebouw doorgaan en er daar ook werkplekken komen.’

KvL: ’Het terras aan de waterkant, voorzichtig oversteken?’

IvdB: ‘Ja, dat is soms een hele toer! We hebben een vergunning van de gemeente voor een terras op een aantal vierkante meters kade. Als de jachthaven verder uitbreidt en er boten komen te liggen aan de Levi Vorstkade zal het er nog wel drukker worden.’

KvL: ‘Ik zag bugs op de menukaart?’

IvdB: ‘Dat is een bagel met krekels, meelwormen, sprinkhaan, avocado en zontomaatjes. Vaak zeggen de klanten die dit bestellen dat ze altijd al een keer insecten hebben willen eten. De beestjes zijn gedroogd en gekruid, pittig van smaak, een beetje nootachtig.‘

KvL: ’Er zijn in het verleden nog wel eens problemen geweest met de afvalcontainers.’

IvdB: ‘Ja dat heb ik ook gehoord. We produceren steeds minder afval, ook dat is beleid. De afvalcontainer blijft binnen tot de dag van de vuilnisophaal. Ik heb begrepen dat er nu nauwelijks meer overlast is. En als er wat is, loop even binnen, dan proberen we het op te lossen.’

KvL: ‘Wat zijn je verdere plannen?’

IvdB: ‘Ik wil nog iets in het interieur veranderen, de stoelen bijvoorbeeld en misschien komt er een Stieltjesbagel, het beleg wordt een verrassing.’
Ik heb toch maar geen sprinkhaan of meelworm geproefd, volgende keer misschien. Maar het was een leuk gesprek met een zeer enthousiaste ondernemer.