Informatie over voorzieningen en initiatieven in onze buurt.
Wijkraad Entrepot-Noordereiland
Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die in de wijk spelen en die zij belangrijk vinden. De wijkraad nodigt wijkbewoners actief uit om mee te denken. Zo kunnen bewoners eerder op de hoogte worden gebracht van de stedelijke plannen in hun wijk. Zelf kun je maandelijks tijdens een vergadering iets inbrengen. Daarnaast kunnen zij meebepalen welke bewonersinitiatieven worden uitgevoerd. De wijkraad is hiermee een belangrijke schakel tussen de gemeente en de wijkbewoners.

Op de Wijkpagina vindt u meer informatie over de Wijkraad Entrepot-Noordereiland.
Bekijk de wijkpagina Entrepot-Noordereiland
Op de website van het Noordereiland vindt u meer informatie over de gekozen leden van onze Wijkraad: Wijkraadsleden 2022
Bekijk de vergaderdata, vergaderstukken en besluiten op de Agenda Wijkraden van de Gemeente Rotterdam.
Subsidiemogelijkheden
Heb je een goed plan voor je buren, straat of zelfs voor de gehele wijk? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Ook is er per 16-4-2022 een wijziging voor het bewonersinitiatief.
Er zijn via de gemeente diverse mogelijkheden om subsidies aan te vragen. Dit kennen we inmiddels allemaal als Opzoomeren. Bij Opzoomeren kan je budget aanvragen voor kleinere initiatieven of activiteiten.
Lief en leed potje
https://www.opzoomermee.nl/lief-leed/
Ruilkastje
https://www.opzoomermee.nl/ruilkastje/
Schoonmaakactie
https://www.opzoomermee.nl/schoon/
Samen voor een groene straat
https://www.opzoomermee.nl/groen/
Het bewonersinitiatief is er voor de grotere aanvragen. Het is van belang dat er eerst een goed plan met een begroting wordt gemaakt alvorens deze wordt ingediend.
‘Kleine’ aanvraag
Aanvragen met een begroting tot €2500 mogen het gehele jaar door worden voorgelegd aan Opzoomeren. Onze wijkmanager Soeniel Bahadoer zal zich over de besluitvorming en de toekenning van het budget buigen.
‘Grote’ aanvraag
Aanvragen met een begroting tot 20.000 worden ook eerst met de wijkmanager besproken. Hij zal advies inwinnen bij de wijkraad. Deze onderzoekt of het initiatief in het wijkplan valt. Bij een positief advies, zal het plan worden gepubliceerd op de website van de gemeente waarna hierop gestemd kan worden door de bewoners van de wijk. Iedereen kan eenmaal stemmen. Het initiatief met de meeste stemmen zal het budget ontvangen.
Stemmen kan op twee manieren:
- Via de website mijn.rotterdam.nl Maak hiervoor wel eerst even een account aan.
- En via de papieren weg: stemformuliefen liggen klaar in de Huizen van de Wijk: https://www.opzoomermee.nl/aanvraagformulier-en-gereedschapskist/
Kijk op: https://www.opzoomermee.nl
Wijkmanager: Soeniel Bahadoer (06 – 245 13 245)
SOL (voorheen Humanitas)
Vanaf 1 juni 2022 is SOL met een nieuwe welzijnsopdracht van start gegaan in Rotterdam: ‘Heel de stad’.
SOL is een nieuwe aanbieder die zich richt op twee pijlers: SOL Jeugd en SOL Ouderen. Sinds 1 april voert SOL het welzijnswerk uit in onze wijk vanuit het motto ‘Durf te Doen’ Omdat durven doen ons verder brengt. En helpt om een droom te realiseren, welke droom dan ook. De medewerkers van SOL bedenken, organiseren en realiseren activiteiten die daarbij kunnen helpen. SOL bereid zich intussen voor op de nieuwe welzijnsopdracht van de gemeente Rotterdam ‘Heel de stad’.
De medewerkers van SOL zijn te herkennen door een groen shirt en u treft ze in de Huizen van de Wijk.
Meer informatie over SOL en het laatste nieuws in onze wijk:
solnetwerk.nl/rotterdam-feijenoord
Buurt Bestuurt
Zin om iets te doen voor de buurt? Sluit u dan aan bij een Buurt Bestuurt. Bij Buurt Bestuurt werken bewoners, gemeente en politie samen aan een veilige, schone en leefbare wijk.
Bewoners weten het best wat er moet gebeuren in hun buurt. Ze weten welke problemen er zijn, maar hebben ook vaak nuttige ideeën om hun eigen leefomgeving te verbeteren. Samen met de politie, gemeente (onder andere de afdeling Stadsbeheer) en de gebiedsorganisatie gaan zij aan het werk. Soms kan een woningcorporatie, het jongerenwerk of een andere partij meedoen. Bij elke actie worden buurtbewoners gevraagd actief mee te helpen. Zo werk je samen aan een betere buurt.
Op het Entrepot zou de Buurt Bestuurt eigenlijk nieuw leven ingeblazen moeten worden. Daarentegen is de Buurt Bestuurt op het Noordereiland zeer actief. De bewoners van het Entrepot zijn dan ook van harte welkom om daar aan te sluiten tijdens de vergaderingen om mee te denken en de mogelijkheden en samenwerkingen in het gebied Entrepot-Noordereiland te verkennen.
Meer informatie
Bekijk de site van de Gemeente Rotterdam voor meer informatie over Buurt Bestuurt.
De wijkagent
Rob Döding is de wijkagent voor het Kop van Zuid Entrepotgebied. Het gebied wordt begrensd door de Laan op Zuid, Stieltjesstraat, Oranjeboomstraat en de Vuurplaat. Belangrijke aandachtspunten van de wijkagent zijn inbraken in woningen en auto’s en het adviseren hoe deze zijn te voorkomen.
Samen met de collega’s werken we aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. De wijkagent loopt, fietst of rijd op een scooter door het gebied en heeft op deze manier veel contact met de bewoners, bewonersverenigingen, winkeliers en bedrijven. En dat is belangrijk, de wijkagent weet zo wat er speelt en kan soms in een vroeg stadium problemen oplossen en liever nog problemen voorkomen.
Acuut hulp nodig, bel altijd 112.
Voor andere zaken kunt u het best het algemene politie nummer bellen: 0900-8844. Meldingen worden altijd geregistreerd. U kunt vragen om doorverbonden te worden met de wijkagent.
Buiten Beter App
Is er op straat of in het groen iets kapot of vuil? Meld dit bij gemeente Rotterdam. Met de BuitenBeter-app maakt u in vier eenvoudige stappen een melding over de buitenruimte. Meteen op de plek én het moment dat jij het signaleert!
Download de gratis BuitenBeter app op uw smartphone. Beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone, BlackBerry en Symbian. Binnen vier tellen meldt u plaats (via automatische GPS-bepaling), probleem en foto aan bij de gemeente. Dit kan meteen op het moment én de plek van constatering.
- Stap 1: Maak een foto
- Stap 2: Leg de plek vast
- Stap 3: Omschrijf het probleem
- Stap 4: Verzend en volg de melding
- Problemen met bestrating of plantsoenen
- Vervuiling, zwerfvuil en wateroverlast
- Fietswrakken, kapot straatmeubilair (zoals bankjes en speeltoestellen) en graffiti
- Dode dieren op de weg
- Een probleem met de straatverlichting
Meer informatie
Bekijk de site van Buiten Beter voor meer informatie over deze handige app.
Melding maken zonder smartphone? Bekijk de pagina meldingen over de buitenruimte van de Gemeente Rotterdam.