in de buurt

Informatie over voorzieningen en initiatieven in onze buurt.

Wijkraad Entrepot-Noordereiland

Via de wijkraad kunnen bewoners, organisaties en ondernemers bij de gemeente aandacht vragen voor dingen die in de wijk spelen en die zij belangrijk vinden. De wijkraad nodigt wijkbewoners actief uit om mee te denken. Zo kunnen bewoners eerder op de hoogte worden gebracht van de stedelijke plannen in hun wijk. Zelf kun je maandelijks tijdens een vergadering iets inbrengen. Daarnaast kunnen zij meebepalen welke bewonersinitiatieven worden uitgevoerd. De wijkraad is hiermee een belangrijke schakel tussen de gemeente en de wijkbewoners.

Van links naar rechts: Samet Alici, Thomas Verhoeven, Fatima Zahra Afquir, Willem van Randwijk, Jan-Philip van Mourik, Desiree Scheid en Theo Peeterman (niet afgebeeld).

Subsidiemogelijkheden

Heb je een goed plan voor je buren, straat of zelfs voor de gehele wijk? Dan zijn er diverse mogelijkheden. Ook is er per 16-4-2022 een wijziging voor het bewonersinitiatief.

SOL (voorheen Humanitas)

Vanaf 1 juni 2022 is SOL met een nieuwe welzijnsopdracht van start gegaan in Rotterdam: ‘Heel de stad’. 

Buurt Bestuurt

Zin om iets te doen voor de buurt? Sluit u dan aan bij een Buurt Bestuurt. Bij Buurt Bestuurt werken bewoners, gemeente en politie samen aan een veilige, schone en leefbare wijk.

De wijkagent

Rob Döding is de wijkagent voor het Kop van Zuid Entrepotgebied. Het gebied wordt begrensd door de Laan op Zuid, Stieltjesstraat, Oranjeboomstraat en de Vuurplaat. Belangrijke aandachtspunten van de wijkagent zijn inbraken in woningen en auto’s en het adviseren hoe deze zijn te voorkomen.

Buiten Beter App

Is er op straat of in het groen iets kapot of vuil? Meld dit bij gemeente Rotterdam. Met de BuitenBeter-app maakt u in vier eenvoudige stappen een melding over de buitenruimte. Meteen op de plek én het moment dat jij het signaleert!

Download de gratis BuitenBeter app op uw smartphone. Beschikbaar voor iPhone, Android, Windows Phone, BlackBerry en Symbian. Binnen vier tellen meldt u plaats (via automatische GPS-bepaling), probleem en foto aan bij de gemeente. Dit kan meteen op het moment én de plek van constatering.