Veegactie

Zaterdag 15 augustus organiseren we weer een veegactie, nu voor de hele Landtong. We verzamelen om 10.30 uur voor de hal van Louis Pregerkade 12-106.

De veegacties, strak georganiseerd door Anja van Bussel, zijn inmiddels een traditie geworden op en rond de Landtong. Meerdere keren per jaar wordt een veegactie georganiseerd, met als hoogtepunt de vuurwerk-veegactie op Nieuwjaarsdag, afgesloten met een Nieuwjaarsborrel. Afgelopen jaar namen de ook de bewoners van het Poortgebouw deel aan de veegacties.

Veegactie 20 juni
De eerste maanden van het jaar was een veegactie bijna onmogelijk. Op 20 juni mocht het weer! Er waren opnieuw veel bewoners op de been om afval op te ruimen op de Stieltjesstraat en de Louis Pregerkade. De border bij het Poortgebouw is , samen met de bewoners, van vuil en bladeren ontdaan en de rozen zijn gesnoeid. Het fietsenrek is met vereende krachten verplaatst richting kademuur. Daarna was het tijd voor koffie en taart hal van Louis Pregerkade 12 t/m 106, de vaste verzamelplaats voor de veegactie.

Veegactie 15 augustus
Nu de bewonersvereniging ook weer leden heeft op de Levie Vorstkade willen we een veegactie houden in alle straten van de Landtong: Stieltjesstraat, Levie Vorstkade en Louis Pregerkade. Wij hebben bezems, grijpers, schoffels en natuurlijk vuilniszakken. En we hebben nu ook een paar kinderbezems en kindergrijpers! We sluiten, zoals gebruikelijk, af met koffie in de hal van de Louis Pregerkade 12 t/m 106!

De veegactie wordt mede mogelijk gemaakt door Opzoomeren.